Saturday, May 16, 2009

MEMORY YANG TIDAK DAPAT DILUPAKAN



Hari ni konah terbuka fail album dlm lap top konah..Bila buka je keluar la gambar honeymoon..Mmmm....waktu la konah teringat balik masa mula-mula konah dan husband mengenali diri masing-masing...manis sangat..Kami pilih pergi langkawi...best ..memori yang sebetulnya meninggalkan kesan dalam diri konah..Teringat balik macam baru semalam rupanya dah 1 1/2 tahun dah kami bersama..Bila cerita pasal kisah cinta kami sebenarnya x de cerita cinta pun sebab kami bertemu selepas di temukan oleh ibu bapa kami...Kami bercinta lepas kahwin...ha..maknanya kisah cinta kami tengah berjalan la sekarag ni...kami masih lagi berada di tahap bercinta..Gaduh2 tu biasa la...Asam garam...tapi sebenarnya bercinta lepas kahwin ni lebih nikmat ..mmmmmmm..kuikuikui..Apa pun kepada suamiku...saya sayang sangat dgn awak tau...hehehe...malu la plak...

Thursday, May 14, 2009

KERONGSANG

Semalam adik ctsakonah balik dari Sabah..Dia study kat sana..Sebelum dia balik ada la buat pesanan air liur suruh dia belikan kerongsang dari sana yang murah-murah dan tahan lama..Hebat Ct SAkonah pesan air liur je tp order sampai 3 jenis..Dia pun beli la..Ha..dah beli tu x tau nak pakai macam mana plak..ye la Ctsakonah ni x pandai sgt melaram...Buta bab2 melaram ni..Tapi nak jugak beli benda alah ni ..Actually , kerongsang yang ct ada suma dah rosak..Ada yang tinggal lubang batu je batunya entah ke mana perginya...Apa pun ct akan cuba la pakai kerongsang tu .. macam mana cara sekalipun janji pakai kan..Hahahaha...untuk adikku..terima kasih ye ... cukup bulan "akakmu" bayar ye..Tak pun bayar bulan-bulan...kahkahkahkah...


Ni la kerongsang yang ctsakonah suh adik belikan..

Friday, May 1, 2009

LAMPU HIASAN

Khamis malam jumaat yang lepas, konah dgn my hsbnd kuar mkn sebenarnya...Dinner actually...ye la..br blk keja mls nak masak..hehehe...Dah balik tu husband kasi template psl offer lampu2 hiasan ..Apalagi tgk je template tu murah2..buleh sgt la dia nak ajak pg tu...siap2 lepas maghrib kita kuar la...sblm g kedai mkn tu singgah jap dulu...Sebenarnya kedai tu depan umah je....tu yg singgah tu...hehehehe...Taman Mahsuri Padang Serai...Memang tengah bt offer pun...Langkah masuk ke dalam kedai tu mata konah ni dah jd rabun dah..Mana idaknya...koleksi lampu yg byk dlm kedai tu..mmg banyak pun....murah2...belaka..and of course la cantik2. Rabun sampai terasa semua cantik dan semua nak beli...mmm..tapi kan ..konah ni ukur baju badan sendiri...beli jgk tp stakat duit yg ada dlm kocek kitaorg suami isteri...Konah beli lampu dinding 2 bj..Downlight 8 biji..hahaha...beli je dulu pasangnya x tau bila lg..kehkehkeh...Tumpang ada offer beli dulu..pasang kemudian..Bygkan nak dpt down light yg cap ayam pun kurang2 10-12 hinggit ni RM9.50 je sebiji..Cap ayam pun cap ayam la..janji ada kan...lampu dinding tu pun cap ayam gak tp ok ...cantik..
Hahahahaha...belasah je konah oi....kuikuikui....





Koleksi Lampu2 Yang Diorg Ada


Ni Lagi...


Ni pun ..

Banyak lagi ... Tapi Konah x dapat nak snap byk2..psl nanti kasi promosi free lak kt tauke kedai tu...

Tuesday, April 28, 2009

MOODY DAY

Hari ni kan..x berapa nak baik skit...buat apa pun serba x kena....pakai pensil kayu dah patah pulak...pakai pensil mekanikal dah silap beli mata pensil lak...pensilku 0.7 beli mata 0.5...Ish..mmg geram ..Lepas tu buka komputer dekat dalam library dah tiba2 x leh on pulak....macam-macam la...semua serba x betul....kita tengok esok je la story ape ye...

Monday, April 27, 2009

HEPI BESDAY TO U

Esok (28.04.2009) besday rakan kerjaku..Namanya Ruzita Ayu Razak..mmm..Baik jg hubungan kita berdua.Selalu gak la kami dok gebang2......dari hal yg berat2 sampai hal yg remeh2..pssstt....gosip pun rajin gak..kahkahkah...apa pun hepi besday to u...Kudoa buatmu moga2 Allah panjangkan umur, murahkan rezeki dan sentiasa hepi...peace !!


video

Sunday, April 26, 2009

TRIP TO CAMERON HIGHLAND


Baru-baru ni sy ada la trip ke Cameron Highland.X ramai pun..2 pasang suami isteri je.Uih, puas la jugak jejalan.Maklum saja la ada 4 kepala yang gelong-gelong dah bertemu mcm tu apa lg asal nampak simpang sign board singgah2 je.Sampaikan jumpa waterfall kami nak masuk gak.Tp kan, sayang la kena jln kaki jauh gak.(Jungle tracking) Tgk jam dah pukul 5.30 ptg karang tkt tersrempak dengan "makcik x de kaki" lak..so kitaorg x masuk la..len kali la..prepair awal kan.Kami memang giler la.. main redah je..sampai hotel 5 bintang pun kami singgah bt2 mcm kami mmg menginap kt situ..padahal benti amik gambar jek.Sekali tgh amik gambar..entah makhluk mana entah bt hal security kuar aaa..apalg kami pun cabut sekali la walaupun uncle guard tu x halau kami pun.hahahaha.........Tu la padahnya singgah di tempat kenamaan (entah apa nama tp grand la).Bukan ape..happening sgt suasana dia..lampu lip lap tu wahh..cantik btl .. pemandangan malam dia...tu yg gatai nak singgah tu..kalau x psl mamat n mek yg the other bt hal kami mmg lama kt situ..Hampeh tul !!!..



sekilas.....